2013

Summerschool Oud-Katholieke theologie van start

30 studenten uit landen van Australië tot Rusland en de USA startten op 14 juli met een summerschool in oud-katholieke theologie in Utrecht. De cursus biedt een eerste inleiding in de oud-katholieke theologie. De docenten van het Oud-Katholiek Seminarie verzorgen het programma. Prof. Dr. Peter-Ben Smit leidt de cursus.

De forse internationale belangstelling voor oud-katholieke theologie past bij de belangstelling die Oud-Katholieken in eigen land krijgen als oecumenisch open katholieke kerk tussen ‘Rome en Reformatie.’ Het Oud-Katholiek Seminarie zelf telt op het moment tussen de 20-25 studenten, veel voor de bescheiden grootte van het kerkgenootschap.

Naast colleges krijgen de studenten ook een rondleiding langs Oud-Katholiek kunstbezit in Museum het Catharijneconvent en begonnen ze hun cursus met een kennismaking met de kerk nu: in een Eucharistieviering in de Utrechtse St. Gertrudiskathedraal. Hierin gingen pastoor Bernd Wallet en professor Peter-Ben Smit voor. 

Deze summerschool is deel van het aanbod van Utrecht Summerschool; het Oud-Katholiek Seminarie is momenteel de enige kerkelijke opleiding die aan de Universiteit Utrecht is gevestigd.